Čtvrtek 24/6/2010

24.06. koncert DEAD PREZ

V Praze ve čtvrtek 24.6. poprvé vystoupí hip hopová skupina Dead prez (prez je myšleno jako prezident) z Ameriky. Hip hopový fajnšmekři už vědí, proč si jejich koncert nenechat ujít, ale i vy, pro které není tato hudba přímo šálkem kávy a přesto vám není jedno, co se kolem děje, tak byste si také neměli nechat ujít příležitost vidět Dead Prez na živo.

Nejenže jejich koncerty bývají plné energie, ale stic.manovi a M-1, kteří tvoří DP, jde o něco víc, než jen o muziku. Dead prez je v současnosti asi nejvýraznější politická hip hopová kapela v Americe. Ve svých textech mluví o každodenním životě v kapitalismu, o socialní (ne)spravedlnosti, kterou vidí kolem sebe, o tom, jaké to je být černochem v dnešní Americe. DP jsou známý svými pro Africkými texty, v jejich tvorbě je hrdost na to odkud pochází jasně znát. V textech sestřelují nastavení školního systému, policejní šikanu, vězeňský systém, prostě vše, co jim nepřijde v pořádku. Na této dvojici je asi nejsympatičtější, že o tom, co je štve, jenom nemluví, ale i podle svého přesvědčení žijí.

V Praze představí nové album Pulse of the people, které produkoval DJ Green Lantern. S DP ještě vystoupí DJs The Famous Deck Team, J-Kid (Pio Squad) a Dj Tuco.
Kdo by se bál, že na pódiu uvidí a uslyší jen prázdnou politickou agitku, tak je na omylu. Přijďte se sami přesvědčit, nebudete litovat, 24.6. v klubu Lucerna Music Bar.