Čtvrtek 19/5/2011

21.5.2011 Demonstrace proti vládním reformám Václavské nám. Praha

Členové a členky Československé anarchistické federace (ČSAF) se rozhodli kriticky podpořit demonstraci Českomoravské konfederace odborových svazů ČMKOS, která se bude konat 21. května 2011 v Praze. Tímto vyzýváme také ostatní anarchisty a anarchistky, kteří ten den nebudou například na brněnském ProtestFestu, aby přispěli svou účastní na protestu proti bezohlednému neoliberálnímu útoku současné vlády na pracující a další skupiny neprivilegovaných.

K centralizovaným reformistickým odborům se stavíme dlouhodobě kriticky, především kvůli jejich roli při legitimizaci kapitalistického systému a pacifikaci vzteku pracujících. To by ale nemělo znamenat, že v den protestu proti reformám zůstaneme doma. Pokud se chceme viditelně postavit asociálním reformám, nezbývá než kriticky podpořit mobilizace reformistických odborů. Útok na naše sociální podmínky musíme kontrovat a rozšířit povědomí o tom, že vládnoucí třída nebude nikdy jednat v zájmu společnosti, ale pouze v zájmu horních deseti tisíc a sebe samé.

Demonstrace se bude konat 21. května 2011 v Praze na Václavském náměstí od 13:00.
Bude jí předcházet pochod, jenž se bude řadit od dopoledních hodin v okolí Domu odborových svazů, který se nachází na nám. W. Churchilla. Odtud vyrazí za pět minut dvanáct přes magistrálu na Václavák.


Odborová centrála bude vypravovat dva speciální vlaky z Moravskoslezského kraje.
1) Bohumín – Ostrava hl.n. – Ostrava Svinov – Praha hl.n.
2) Ostrava hl.n.– Hranice – Olomouc – (Pardubice) – Praha hl.n.
Orientačně bude příjezd vlaku okolo 10.30 – 11.00 hodin, odjezdy zpět pak okolo 18. hodiny.