Pátek 16/3/2012

16.4.2012 Non Servium opět v Praze!

Téměř na den přesně po čtyřech letech se do Čech vrací legenda španělské streetpunkové scény, rebelové NON SERVIUM - společně s bratislavskou oi/crust úderkou Municia a pražsko-mosteckou smečkou Tales of Error to vypadá na kvalitní společenský večírek.

Kapela Non Serivum vznikla už v roce 1997, takže oslaví v tomto roce 15 let existence. První deska, „Orgullo Obrero“ z roku 1999 se nesla ve znamení přímočarého Oi s klasickými texty o dělnické hrdosti, chuligánství a bitkách s nácky. O tři roky později vychází druhé album "NSA, La Santa Familia", které všechny fanoušky kapely překvapilo výrazným hudebním posunem. Místo průměrného Oi se na nás vyhrnula záplava vynikajícího mixu HC a streetpunku s jednoznačně angažovanými texty. Kapela se v této době stává legendou a v roce 2005 hraje v Chile před 5000 lidmi.

V roce 2007 pak přichází další pecka v podobě desky „El Imperio del Mal“, která definitivně potvrzuje výjimečné postavení Non Servium nejen na španělské, ale světové scéně. Kapely získává svůj charakteristický zvuk, který vzniká spojením vlivů HC, Oi, punku a metalu. Texty se posouvají do osobnější roviny, ale neustupují ani o krok ze svých dřívějších postojů. Na podporu nového alba jede kapela několik turné po celém světě, během kterých zavítá díky spolupráci se 161crew i do Prahy a Bratislavy. Na přelomu let 2009 a 2010 kapela odpočívá, aby se v roce 2011 vrátila v plné síle se svým zatím posledním albem „El Rodillo del Kaos“. Non Servium pokračují v nastoupené jízdě a z jejich desky se na vás valí plameny pekel!  Takže všichni se potkáme 16. 4. v klubu Matrix!  Prosíme návštěvníky, aby  nepořizovali fotogragie a video.


Rozhovor s Non Servium si zatím můžete přečíst na kidsandheroes.com


Non Servium: Krev za krev  (Sangre por Sangre)

K smrti je nenávidím a nemůžu zadržet svůj vztek,
tenhle pocit mě nutí s nimi skoncovat.
Je to něco vyššího, co proudí mým tělem,
můj život se omezil na čistý hněv!

Vzali si naše lidi bez slitování,
jsou to vrazi a musí za to zaplatit!

Krev za krev je teď náš jediný cíl,
vymýtit tyhle svině navždy a doopravdy.
Uvědomme si, že to nejsou lidé ale jen těla bez mysli,
kterých je potřeba se zbavit!

ref. Vzali si naše lidi....

Myslí si, že to už skončilo,
ale bacha protože vás najdeme a budeme vás lovit.
Je třeba organizovat nenávist v každý čtvrti, na každým rohu.
Brána se otevřela a už se nikdy nezavře.
Pokud se to týká jednoho z nás, týká se to nás všech
a tohle je příkaz - Teď jdeme na ně!
Pro naše kamarády, co už se nikdy nevrátí,
Udělejme to pro ně, musíme reagovat.

Ať nikdy neuhasne plamen co nás spojuje,
braňme se všichni, pojďme do nich!
Ať ty zmrdi dostanou co zaslouží!
Ať už žádná zbytečná smrt nezůstane bez trestu.
Dnes začíná nový den a nový svět,
ve kterém pro tyhle vrahy nikdy nebude místo.
Bok po boku, všichni je pojďme sejmout!

Carlosi bratře - my nezapomínáme
Guilleme bratře - my nezapomínáme
Carlosi bratře - my nezapomínáme
Lucrecie sestro - my nezapomínáme

Jane bratře - my nezapomínáme
Richarde bratře - my nezapomínáme
Jane bratře - my nezapomínáme
Rogere bratře - my nezapomínáme!

 

Non Servium live

 

 

Municia – brutálně našlápnutá úderka z Blavy, která se nebojí kombinovat těžkotonážní Crust s agresívním Oi. Kapela hraje už od roku 2006, loni představila své první regulérní album „Koncentrovaný hněv“. Něco o kaple nám napoví i to, že jejím oblíbeným klubem je bratislavská Obluda a nejbližšími souputníky Rozpor. V Čechách už jsme je měli možnost vidět jako předkapelu kultovní německé formace Loikaemie. Na Slovensku patří kapela k vycházejícím hvězdám, takže navštívit jejich vystoupení se určitě vyplatí.

 

Tales of Error - poměrně nová pražsko/mostecká HC kapela, která se ujala nevděčného úkolu celý koncert otevřít. Přestože jde o novou záležitost, v kapele ve skutečnosti najdeme ostřílené borce z PNS a Burning Steps.Tales of Error se hodně věnují otázkám práv zvířat a vegetariánství, čímž se od předcházejících kapel trochu liší. Neliší se ale v tom, že hudebně jde o hodně energický HC s pekelnou šou, takže rozhodně bude na co koukat.