Úterý 5/4/2011

1.5.2011 Městská hra: bojuj-sabotuj-vytvářej Praha

Městská hra na Prvního máje se ve spoustě ohledů liší od klasického principu hry. Předně, nehrají jednotlivci či družstva proti sobě, ale spolu, neboť cílem hry je nasbírat co nejvíce bodů dohromady. Všichni zapojení a všechny zapojené tak hrají společně, soupeřem jsou represivní struktury okolo nás.

Městská hra není svázána množstvím pravidel, vlastně ani žádná pravidla nemá. Na její průběh nedohlíží žádný rozhodčí, každé družstvo si body přiděluje samo, dle svého uvážení podle předem poskytnutého klíče.

Pro úspěch hry je klíčová aktivita jednotlivých skupin, a to nejen na Prvního máje, ale i před ním. Je velmi potřebné až nezbytné, aby se jednotlivé autonomní skupiny vytvořily předem a předem se na akci také připravily. Stupeň přípravy bude samozřejmě záviset na druhu akcí, které chtějí realizovat.

Cílem hry je zrealizovat v ulicích na Prvního máje co nejvíce různorodých aktivit, které budou mít hlubší a trvalejší dopad. Pro inspiraci zveřejňujeme stručný seznam možných aktivit, ale vašim nápadům se meze nekladou.

Pro Městskou hru je vymyšlený koncept vzájemné komunikace jednotlivých skupin za dodržení principu naprosté anonymity a nezanechávání „elektronických stop“. Detaily o něm zveřejníme brzy.

Koordinační tým Městské hry bude možné zastihnout na stánku na festivalu MayDay pořádaným Antifašistickou akcí, kde bude také prostor na přípravu některých aktivit. Nicméně, pokud se některé družstvo rozhodne se na festivalu MayDay vůbec neukazovat, veškeré potřebné informace se dozví i zde na tomto webu.

Naprostou prioritou Městské hry je vaše vlastní bezpečnost a odpovědnost vůči ostatním. Prostudujte si naše bezpečnostní doporučení, používejte vlastní hlavu a nenechte se chytit!

Klikni zde pro informace o městské hře, nebo klikni na plakát